trädgårdsdagen

TRÄDGÅRDSDAGAR 15- 16 AUGUSTI 2020

Trädgårdsdagarna där man kunde besöka 25 privata trädgårdar och 34 gårdsbutiker/försäljare/konstnärer blev mycker uppskattade. Vissa trädgårdar hade upp mot 300 besökare.
Trädgårdsföreningen fanns på plats på Stortoget. Där kunde man hämta karta över besöksmålen om man inte ville ladda ner den från Sölvesborgs kommuns hemsida.
Styrelsen i Trädgårdsföreningen ville gärna göra detta för sina trogna medlemmar eftersom vi tvingats ställa in många arrangemang under vären och sommaren. Vi tycker att detta blev en en bra ersättning för vår traditionella Trädgårdsdag, som inte kunde genomföras p.g.a. Coronaviruset.

Så här var det 2019:
TRÄDGÅRDSDAG 17 AUGUSTI 2019
I år firade Trädgårdsdagen 10 år. För varje år har vår trädgårdsdag vuxit med fler utställare och nya aktiviteter.
76 utställare/försäljare av trädgårdsrelaterade produkter deltog.
Inne i Slottslängorna fanns 14 konstnärer och konsthantverkare.
De nya Sölvesborgssouvernierna såldes i f.d.Glashyttan.
Sölvesborgs energi, Larssons plantskola  och Fornhaga islandshästar hade aktiviteter för barn.
Simon Irvine höll två välbesökta föredrag om "Läckö lilla slottsträdgårdf - skönhet och hållbarhet"
Ukkefellow´z och musikstudenter stod för underhållningen.
Det fanns möjlighet att besöka 4 privata trädgårdspärlor och Sjubökelyckans koloniträdgårdar var också öppna för besök. De öppna trädgårdarna visades både under lördagen 17 aug.och söndagen 18 aug.
Trädgårdsrådgivare och energirådgivare fanns på plats.
Sölvesborgs kommun hade guidade turer på Listers Härads tingshus.
Hotell och butiker i Sölvesborg hade specialerbjudande under Trädgårdsdagen.

Trädgårdsdagen arrangeras i samarbete med Sölvesborgs kommun och med stöd av våra sponsorer.

Ett varmt tack till alla deltagare i Trädgårdsdagen !
Sölvesborgs Trädgårdsförening önskar er alla välkomna tillbaka nästa år.

Bilder från Trädgårdsdagen 2019:

294 91 Sölvesborg