trädgårdsdagen

TRÄDGÅRDSDAGAR 15- 16 AUGUSTI 2020
Vårt populära arrangemang Trädgårdsdagen, som var planerat till lördag den 15 augusti, kommer istället att bli Trädgårdsdagar lördag och söndag 15 resp 16 augusti kl. 10-16

Trädgårdsdagen kommer att omvandlas till – kan man säga – en Trädgårdsrunda; nästan i stil med konstrundan med en radie på ca 3 mil från Sölvesborg.
Vi har erbjudit de försäljare/utställare som finns i närområdet och som brukar delta på vår traditionella Trädgårdsdag att ha sin försäljning hemifrån. Några försäljare som kommer längre ifrån har hittat platser för försäljning i kommunen.
Många trädgårdsägare kommer också att visa sina trädgårdar under de båda dagarna.
Det blir alltså möjligt att åka på en gårdsförsäljnings- och trädgårdsdrunda, där man kan besöka  34 försäljare och 25 trädgårdar. Se lista och karta.
Det kommer också att finnas matställen, guidning i en vingård m.m.
I Sölvesborg kan man bl.a. besöka Tingshuset och titta på Anders Nilssons utställning ”Sjöfartsstaden Sölvesborg med dess kaptensvillor” och Sölvesborgs Konsthall som visar keramik av designern Herta Bengtsson, född i Ysane.
Allt detta kommer att ske i enlighet med de regler som gäller då för Covid 19.
Trädgårdsdagrna arrangeras i samarbete med Sölvesborgs kommun, Studieförbundet Vuxenskolan och handelsföreningen vars medlemsbutiker kommer att ha specialerbjudanden.
Trädgårdsföreningen kommer att finnas på Stortorget med ett informationstält. Där kan man få en karta över alla de spännande besöksmålen.
OBS! Fler vill vara med så det finns nu ett 10-tal fler besöksmål än de som finns med i den tryckta foldern. Se kommunens hemsida nedan.

Styrelsen i Trädgårdsföreningen vill gärna göra detta för sina trogna medlemmar eftersom vi tvingats ställa in många arrangemang under vären och sommaren. Vi hoppas att det kan bli en bra ersättning för vår traditionella Trädgårdsdag.

Du hittar mer information och en digital karta på kommunens hemsida

Så här var det 2019:
TRÄDGÅRDSDAG 17 AUGUSTI 2019
I år firade Trädgårdsdagen 10 år. För varje år har vår trädgårdsdag vuxit med fler utställare och nya aktiviteter.
76 utställare/försäljare av trädgårdsrelaterade produkter deltog.
Inne i Slottslängorna fanns 14 konstnärer och konsthantverkare.
De nya Sölvesborgssouvernierna såldes i f.d.Glashyttan.
Sölvesborgs energi, Larssons plantskola  och Fornhaga islandshästar hade aktiviteter för barn.
Simon Irvine höll två välbesökta föredrag om "Läckö lilla slottsträdgårdf - skönhet och hållbarhet"
Ukkefellow´z och musikstudenter stod för underhållningen.
Det fanns möjlighet att besöka 4 privata trädgårdspärlor och Sjubökelyckans koloniträdgårdar var också öppna för besök. De öppna trädgårdarna visades både under lördagen 17 aug.och söndagen 18 aug.
Trädgårdsrådgivare och energirådgivare fanns på plats.
Sölvesborgs kommun hade guidade turer på Listers Härads tingshus.
Hotell och butiker i Sölvesborg hade specialerbjudande under Trädgårdsdagen.

Trädgårdsdagen arrangeras i samarbete med Sölvesborgs kommun och med stöd av våra sponsorer.

Ett varmt tack till alla deltagare i Trädgårdsdagen !
Sölvesborgs Trädgårdsförening önskar er alla välkomna tillbaka nästa år.

Bilder från Trädgårdsdagen 2019:

294 91 Sölvesborg